Actualizado el 19/11/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. 5 startups fan un programa de sis mesos per introduir-se a Boston

5 startups fan un programa de sis mesos per introduir-se a Boston

Escrito por Redacción TNI el 17/07/2018 a las 13:36:43
1294

5 startups catalanes de tecnologia aplicada a la salut han començat un programa intensiu i personalitzat de sis mesos per preparar la seva estratègia d’entrada a Boston, un dels principals hubs mundials en aquest àmbit, i establir els primers contactes amb els principals actors del sector. Es tracta de la primera edició del programa Road to Boston (després d’una prova pilot el 2017) organitzat per ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a Boston.

 

L’objectiu del programa és acompanyar les empreses emergents en fase d’escalabilitat de manera individualitzada perquè puguin validar els seus models de negoci per introduir-se en aquest mercat nord-americà i donar-se a conèixer a possibles clients com les grans empreses farmacèutiques, hospitals i universitats de la capital de Massachusetts. Les startups catalanes seleccionades per participar a la iniciativa són Medtep, PlayBenefit, Aniling, 8wires i Ascil Biopharm, que es dediquen principalment a l’àmbit de la biotecnologia, la salut digital i la tecnologia mèdica.

 

Al llarg d’aquests sis mesos, les startups rebran un servei integral de consultoria personalitzada des de Barcelona i de la mà d’un equip d’experts i mentors d’organismes com el Massachusetts Institute of Technology (MIT) o el Massachusetts Technology Transfer Center, entre d’altres, que els oferiran consultoria personalitzada en àmbits com l’estratègia de producte, la comunicació o aspectes legals. A banda, les empreses emergents viatjaran en dues ocasions a la ciutat, on es reuniran presencialment amb els mentors per preparar l’estratègia comunicativa i els pitch per atraure l’interès de possibles clients, socis i inversors locals. Durant l’estada als Estats Units, amb l’assessorament de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a Boston, les startups també visitaran fires i trobades internacionals, participaran en trobades de networking i realitzaran les primeres reunions actors locals.

 

Les empreses emergents catalanes seleccionades per a aquest programa formen part de les més de 1.250 startups identificades pel directori Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ. A nivell agregat aquestes empreses generen prop de 12.000 llocs de treball i tenen una facturació de 1.100 milions d’euros. Pel que fa al sector de les ciències de la vida -que inclou el farmacèutic, la biotecnologia, els productes i dispositius sanitaris i la salut electrònica- té un pes destacat al conjunt de l’economia catalana, amb 871 empreses i 89 organitzacions dedicades a la recerca. Segons dades de Biocat, el 2017 les empreses dedicades a aquest àmbit han sumat una facturació de 15.956 milions d’euros, que representen el 7,1% del PIB de Catalunya. Alhora, les empreses d’aquest sector generen 46.676 llocs de treball, a més dels 11.000 professionals dels centres de recerca, 90.000 dels hospitals i 5.660 investigadors.





Noticias Relacionadas:


Start up ganadora del Yuzz 2016