L’AENTEG (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona), patronal del sector tecnològic de les comarques gironines, fa explícit el seu suport a la implantació del Centre Blockchain de Catalunya (CBCat) a la ciutat de Girona.
La nostra entitat ha estat, des del primer moment que se la va requerir per part de l’Ajuntament de Girona, al costat de l’ens municipal per aconseguir que la ciutat aculli aquesta important infraestructura tecnològica.
També volem deixar palès que des de l’AENTEG creiem que és totalment imprescindible que el sector privat empresarial estigui implicat, no només en la gestió i en el seguiment del projecte un cop aquest ja hagi reeixit, sinó també en la mateixa gènesi i concepció del projecte.
El que no volem de cap manera és que aquest centre pugui acabar esdevenint un consumidor net de recursos públics de manera permanent, i només amb la implicació de les empreses des de bon principi, es pot garantir que a la llarga serà autosostenible i que generarà riquesa per al territori.
Les possibilitats que ens permet la tecnologia Blockchain són múltiples, i aprofitables tant per al sector públic com per al privat en molts i diversos camps, com ara els de la seguretat i la privacitat, però també en el terreny de les finances (és la base de les anomenades criptomonedes), o en el de la identitat digital.
La seva aplicació pot beneficiar terrenys tan diversos com el bancari, el legal o el de l’enfortiment democràtic del país.
El CBCat
El Centre Blockchain de Catalunya (CBCat) té com a missió promoure l'adopció d'actius digitals i tecnologies descentralitzades (DLT) a Catalunya mitjançant la difusió i impuls a la recerca i desenvolupament, no només entre tots i cadascun dels sectors industrials sinó també, i sense excepció, entre aquells actors, individuals o col·lectius, privats o institucionals, potencialment concernits.
Vol esdevenir un pol de desenvolupament, i nexe d'unió entre les comunitats local i global, d'un ecosistema altament innovador, que empenyi el creixement econòmic i tecnològic i projecti Catalunya com a líder internacional.
Aquesta iniciativa ha estat impulsada mitjançant un conveni entre la Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, que té com a finalitat accelerar l'adopció del Blockchain i altres tecnologies descentralitzades (DLTS), plataformes base per una ràpida i completa digitalització a Catalunya.