Arran del networking virtual amb empreses portugueses celebrat el passat dijous dia 6 de juny, i organitzat per l’AENTEG conjuntament amb la Delegació del Govern a Portugal, la patronal del sector tecnològic gironí va entrar en contacte amb algunes entitats de l’altra banda de la península, les quals van fer difusió de l’esdeveniment i van aportar-hi empreses participants.
Amb una d’aquestes entitats col·laboradores, l’APBI (Associação Portuguesa de Business Intelligence), s’hi ha establert una relació de col·laboració, amb la signatura del corresponent acord que ha comptat amb la rúbrica dels respectius presidents, que comença ara i s’estendrà en el temps, amb l’objectiu de crear un vincle institucional i entre empreses associades a les respectives organitzacions, que perduri en el temps, comporti un benefici mutu, i vagi més enllà de la celebració d’aquest acte puntual que ha suposat el networking virtual celebrat recentment.
Mentre que l’AENTEG constitueix l’organització gremial de les empreses tecnològiques de les comarques gironines, aplegant més d’un centenar d’empreses de totes les mides, l’APBI es defineix com el punt de trobada entre els professionals del sector del Business Intelligence i del Big Data, amb empresaris, reguladors i altres responsables del sector públic, així com acadèmics, en el qual poden debatre i resoldre problemes comuns.
Ambdues entitats tenen objectius comuns de visibilitat del sector, i comunicació a la societat en unes àrees que afecten directament la ciutadania.
L’acord preveu un marc general d’intercanvi mutu d’informació per tal de facilitar els contactes d’interès entre empreses, així com l’assistència de les empreses a les activitats organitzades per l’altra associació. El marc de col·laboració establert també preveu la possibilitat d’organitzar esdeveniments conjuntament en el futur.
Albert Alemany, president de l’AENTEG, valora aquest acord com a “una bona oportunitat perquè les empreses gironines guanyin tracció al mercat portuguès i, alhora, esdevenir el punt d’entrada de les solucions, productes i serveis desenvolupats a Portugal al mercat català de la mà de les empreses gironines“.
José Rui Gomes, president de l’APBI, considera que aquest acord “dóna valor i crea sinergies entre les empreses de Portugal i de Catalunya, comptant-hi les regions amb empreses molt madures i excel·lents, i start-ups disruptives, sobre les quals es poden generar oportunitats de negoci independentment del seu abast i, també és el primer pas en la internacionalització de l’APBI”.