Actualizado el 17/12/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Com la tecnologia pot ajudar al sector cultural?

Com la tecnologia pot ajudar al sector cultural?

Escrito por Agencias Externas el 20/05/2020 a las 10:45:02
2257

L’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), conjuntament amb l’agència de comunicació Altaveu Creatiu, i Televisió de Girona, organitzen, aquest vinent dimarts dia 19, a partir de les 17:00 i fins a les 18:30, la retransmissió en directe del webinar “cultura i TIC”, en el qual es tractarà com les noves tecnologies i, especialment, Internet, poden ajudar a monetitzar la producció cultural i artística.


La retransmissió podrà ser seguida a través de la senyal de Televisió de Girona, en línia a través de la seva pàgina web, i també simultàniament en el canal de YouTube en directe de l’AENTEG. A través del xat d’aquest darrer, el públic podrà fer preguntes als ponents.


Els ponents seran els següents:

 

 

  • Xavi Ramiro, il·lustrador i president de l'APIC (Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya)
  • Marc Timon, compositor de bandes sonores de pel·lícules (entre d'altres gèneres) i director d'orquestra. Actualment viu i treballa a Los Angeles
  • Jordi Puig: director de la discogràfica U98, amb dilatada experiència en el món digital
  • Lorena Toda, CEO i cofundadora de Shivver, solució de realitat virtual per a les arts escèniques
  • Anna Codina, Directora d'El Giroscopi, especialistes en xarxes socials
  • Fernando Martín, CEO de Koobin, empresa especialitzada en ticketing


La presentació correrà a càrrec de Georgina Arnau, directora i presentadora del magazine Té de Tot, que comptarà amb el concurs de Guillem Alsina, Director de l’AENTEG.


Serà la primera vegada que Televisió de Girona retransmeti un webinar d’aquestes característiques, amb tots els participants connectats via videoconferència, des de casa seva (i, fins i tot, en el cas d’en Marc Timon, des dels Estats Units amb una considerable diferència horària) i, fins on arriba el nostre coneixement, que un canal de televisió faci una emissió d’aquestes característiques, malgrat que no és descartable que alguna altra televisió local, en algun altre lloc del món, ho hagi fet també.


L’obra cultural és un producte que tothom consumeix; en algun moment escoltem música, llegim llibres, o veiem pel·lícules. Necessitem la producció artística, però sovint els creadors tenen problemes per monetitzar la seva obra, i la present situació (comptant els mesos que vindran) ho ha complicat molt més.


Poden ser les xarxes socials un bon vehicle per guanyar-se la vida essent artista? Com puc fer coses innovadores en el ciberespai? Un dibuixant, un pintor o un escultor, com poden exposar la seva obra a Internet i guanyar-se la vida amb això? Aquest són el tipus de preguntes a les quals mirarem de donar resposta aquest vinents dimarts dia 19, a partir de les 17:00.