esTICenllaçat fa de pont entre les ONGs i el sector TIC catalàEscrito por Redacción TNI el 26/04/2016 a las 14:48:061491
El passat dimarts 19 d’abril el Palau Macaya va acollir la celebració de la I Jornada esTICenllaçat, la iniciativa d’acció social impulsada pel CTecno amb la col·laboració de la Fundació real dreams. L’esdeveniment, que va congregar més de 60 persones, va comptar amb la participació i el suport d’Oriol Illa, President de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i Jordi Roca, Director de Formació i Innovació de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona), en un gest que assenyala la rellevància estratègica del projecte.
Joan Ramon Barrera, President del Consell de Professionals del CTecno, va ser l’encarregat d’inaugurar la Jornada amb una reflexió sobre els objectius de la iniciativa: “Volem esdevenir l’espai de trobada entre les necessitats digitals de les ONG i el coneixement dels experts del sector TIC”. Barrera va explicar també que esTICenllaçat vol apropar el coneixement i l’experiència en TIC de tots els professionals interessats en la iniciativa.
David Levy, President de la Fundació real dreams, va acompanyar Barrera en la benvinguda de l’acte. Sobre les tasques de la seva fundació en relació amb el projectes d’acció social va destacar que: “esTICenllaçat és un projecte de col·laboració d’èxit necessari pel sector social”.
L’esdeveniment va comptar amb l’explicació d’un cas pràctic de com les tecnologies poden ajudar a persones amb necessitats especials amb la ponència de Francesc Sistach, Director General de Specialisterne. D’origen danès, la companyia que lidera fomenta la incorporació laboral de persones en l’espectre autista. Durant la seva intervenció va destacar que “les persones amb asperger o autisme lleu tenen unes capacitats molt importants i molt útils, i és important donar la formació i el suport que els prepara per accedir al món laboral”. Sistach va afirmar que Specialisterne posa en valor unes capacitats específiques –alta capacitat de concentració, perfeccionisme i alta atenció als detalls– que són una necessitat dins del sector TIC. La companyia danesa compta amb la confiança de clients internacionals i ofereix de mitjana 40 llocs de treball a l’any a Espanya. Per la seva banda, Emilia Caralt, Directora de la Fundació real dreams, va presentar l’objectiu i la metodologia del programa. “esTICenllaçat fa de pont entre les ONGs i el sector TIC català”, va dir. Caralt va explicar que el programa funciona mitjançant uns equips de treball formats per 3-5 voluntaris, els quals tindran assignada una necessitat digital detectada per l’ONG. A més a més, previ a l’inici del voluntariat, es fa un diagnòstic de cada necessitat digital i un apropament entre totes dues parts per alinear expectatives entre voluntaris i entitats. “El voluntariat tindrà una durada de 6 mesos, i cada voluntari participarà oferint 22, 40 o 80 hores del seu temps lliure”, va exposar.
Durant la cloenda, a càrrec d’Oriol Illa, President de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, i de Jordi Roca, Director de Formació i Innovació de Barcelona Activa, hi va haver unanimitat per felicitar i donar suport a la iniciativa presentada. “esTICenllaçat i el Baròmetre del CTecno són elements que apropen les entitats socials amb les TIC, un apropament necessari per a un sector que encara necessita la transició digital”, va sentenciar Illa. Roca, en representació de la Regidoria d’ocupació, emprenedoria i empresa de l’Ajuntament de Barcelona, va celebrar la iniciativa perquè cobreix el gap que es produeix entre les necessitats socials i les capacitats de les persones del sector TIC.
|