La hackathon social de més impacte: la Hackforgood 2017Escrito por Redacción TNI el 07/03/2017 a las 18:49:421478
La cinquena edició del Hackforgood, organitzada per la xarxa de Càtedres de Telefónica, ajuntará més d’un centenar de desenvolupadors per construir aplicacions i serveis que facin un ús massiu de dades i que tinguin un impacte social. La seu de Barcelona s’organitza de manera conjunta per part de les Càtedres de les universitats catalanes UPC, UOC i UPF, i espera la participació de més de cinquanta hackers i se celebrarà al Campus Nord de la UPC.
Hackforgood accepta també la proposta de reptes socials per part d’associacions, administracions i ciutadans i ofereix una sèrie premis als millors projectes en temes de disseny, d’ajut a la mobilitat, a la millor aplicació educativa i al de més impacte social. Es distribuiran un total de 6.000€ en premis només a Barcelona. Els projectes guanyadors optaran als premis globals que seran presentats en el marc del HackForGood Big Day el proper mes de setembre.
Les Càtedres participants a la seu de Barcelona són les següents:
La Cátedra Telefónica-UPF, Social Innovation in Education
La Càtedra Telefònica-UPF es va rellançar el 2013 sota la temàtica d'innovació social en educació, iniciant l'anàlisi de l'impacte social dels cursos MOOC. En el marc d'aquesta càtedra s'aglutinen activitats transversals de grups de recerca del DTIC, com són el Networking Technologies and Strategies (NeTS), que coordina Miquel Oliver, el d'Interacció Persona Màquina, Gràfics i Tecnologies Educatives, a través de la professora Davinia Hernández-Leo, i amb la col·laboració de l'Escola Superior Politècnica (ESUP).
Cátedra Telefónica-UPC de Análisis de la Evolución y las Tendencias Futuras de la Sociedad de la Información
La Càtedra Telefònica-UPC es va constituir el 2003, com Càtedra Telefónica d'Especialització Tecnològica i Societat del Coneixement. El 2009 s'actualitza la denominació d'acord amb la seva orientació actual: aprofundir en el model emergent de societat del coneixement en què l'ús de les TIC dóna suport a l'impuls d'activitats econòmiques intensives en coneixement. La Càtedra està composta per un grup d'experts en temes afins als seus objectius, té com a director a Lluís Jofre Roca i compta amb la col.laboració d’un conjunt de centres de la UPC, com l’Escola de Telecomunicacions i la Facultat d’Informàtica de Barcelona.
Càtedra Telefónica-UOC en Disseny i Creació Multimèdia
La Càtedra Telefónica-UOC de Disseny i Creació Multimèdia es crea el 2015 amb l'objectiu d'investigar, reflexionar i debatre sobre el disseny, la tecnologia i l'educació i el seu impacte en la societat. L’equip de la Càtedra esta format per Enric Mor Pera (director) i professorat dels Estudis d’Informàtica, Multimedia i Telecomunicació i dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC. La Càtedra potencia tant activitats, conferències i tallers com treballs acadèmics solvents, de caràcter docent i de recerca, relacionats amb la interrelació entre tecnologia i disseny i els seus usos innovadors en educació, i difon els seus resultats a http://catedratelefonica.uoc.edu/
|