Actualizado el 17/12/2024

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Premi al Referent E-TECH 2020, un guardó col·lectiu a la comunitat TIC

Premi al Referent E-TECH 2020, un guardó col·lectiu a la comunitat TIC

Escrito por Agencias Externas el 10/11/2020 a las 18:38:32
1822

L’AENTEG (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona), patronal del sector tecnològic de les comarques gironines, anuncia que el guardó d’enguany en la categoria de Referent dels Premis E-TECH, és atorgat col·lectivament a totes aquelles persones, entitats, empreses i institucions qui, al llarg d’aquests darrers mesos, han emprat la tecnologia per lluitar contra els efectes de la pandèmia de la COVID-19.


Des del moment en què aquesta malaltia va arribar al nostre país i el nombre d’ingressats va anar augmentant, també es va disparar una onada de la solidaritat i es va organitzar la feina en comú per fer front a les necessitats de material mèdic i de protecció que el virus requeria.


En aquest context, nombroses empreses de tecnologia van oferir desinteressadament els seus recursos, com ara les impressores 3D per a la construcció d’aparells respiradors o peces de recanvi per a aquests, i les bobines de material per a poder imprimir.


Paral·lelament, els professionals del sector tecnològic, juntament amb els aficionats a la tecnologia, ajudaren totes aquelles persones i grups que, voluntàriament, es van dedicar a activitats com la confecció de mascaretes i la logística per a distribuir-les, mitjançant la creació de grups en els serveis de missatgeria instantània, o l’adaptació de programaris específics per a la traçabilitat de les entregues, entre altres activitats.


Durant els dies més crus del confinament que vam patir entre el març i el maig, foren moltes les iniciatives ciutadanes que van proliferar aprofitant l’ajut que els van donar desinteressadament els professionals de l’àmbit tecnològic, posant a disposició de la societat en general equipaments i feina en diversos àmbits.


Per a ells, per a vosaltres, per a tots nosaltres els qui hem contribuït a aquest esforç col·lectiu, va dedicat enguany aquest guardó.


L’AENTEG, implicada des de primera hora


Nosaltres mateixos, des de l’AENTEG, vam col·laborar activament en diverses campanyes, com la que ens va dur a recollir tauletes tàctils (tablets) per facilitar la comunicació entre els malalts ingressats en aïllament a diversos hospitals de les comarques gironines, i els seus familiars, o bé a cercar una solució de geolocalització per facilitar la logística de les entregues del material fabricat artesanalment en llars privades o en petits centres de producció, sense oblidar les crides a participar en les diverses hackatons que es van celebrar per trobar solucions tecnològiques a diversos aspectes relacionats amb la crisi.


En aquell període també vam buscar tenir cura dels nostres associats, fomentant un procés de compra col·lectiva de material de protecció (EPI) amb avantatges per a les empreses membre de l’associació.


El Dr. Brugada i l’Esteve Farrés recolliran conjuntament el guardó


En ser un premi col·lectiu, la Junta Directiva de l’AENTEG ha volgut fer que el guardó sigui acceptat i recollit per dues persones que representin d’una banda el sector mèdic i de la salut, i de l’altra el tecnològic.


Per al primer, hem escollit qui ha estat un referent a les comarques gironines en lligar ambdós mons, el Dr. Ramon Brugada, cap de Cardiologia, director de la Unitat de Cardiopaties Familiars, i Director del Laboratori de Diagnòstic de Genètica Cardiovascular als hospitals Josep Trueta i Santa Caterina de Girona, professor de medicina, i director de la Càtedra de Malalties Cardiovasculars de la Universitat de Girona, i director del Centre de Genètica Cardiovascular de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).


El Dr. Brugada i GironaFibra foren els artífexs i principals impulsors de la campanya de donació de tablets a la qual l’AENTEG va participar juntament amb empreses privades i altres entitats com la Cambra de Comerç de Girona i l’Associació de Càmpings.


Com a representant del sector tecnològic, per a l’acceptació conjunta d’aquest guardó en nom de tota la comunitat tecnològica, des de la Junta Directiva de l’AENTEG s’ha escollit l’Esteve Farrés, Enginyer d’R+D a INSYLO Technologies, i impulsor del Tecnoateneu de Vilablareix i del grup Base42, coneguts a les comarques gironines per la seva tasca divulgativa i formativa en el món de la tecnologia, sobretot dirigida als més joves.


El Tecnoateneu també fou una de les peces clau en la creació, juntament amb el Col·legi de Metges de Girona, Eurecat, i Aira Robotics entre d’altres, d’una mascareta reutilitzable impresa en 3D.


L’acceptació del Premi al Referent E-TECH 2020 per part del Dr. Brugada i l’Esteve Farrés es produirà en el marc de la cerimònia d’entrega dels Premis E-TECH 2020, que se celebrarà el dilluns vinent dia 16 al Centre Cultural La Mercè (Pujada de la Mercè, 12, 17004 Girona) a partir de les 18:00.


Prèviament, a partir de les 17:30, els dos protagonistes conversaran sobre aquestes iniciatives que es van dur a terme aquells dies, sobre el que encara s’està duent a terme, i les sinergies que s’han creat. Aquesta conversa serà moderada pel director de l’AENTEG i també periodista especialitzat en noves tecnologies, Guillem Alsina. Alsina és, entre altres mitjans, col·laborador de Televisió de Girona.


En dates futures, l’AENTEG anunciarà quina serà la destinació del guardó físic, ja que en ser una distinció concedida a un col·lectiu, des de la Junta Directiva de l’entitat es vol que sigui accessible a la ciutadania, el que implica la seva col·locació en un lloc públic.


L’acte de lliurament dels Premis E-TECH 2020 serà tancat, sense públic, i retransmès en directe a través del canal de YouTube de l’AENTEG.


Un guardó atorgat directament per la Junta Directiva


De la desena de categories que conformen els Premis E-TECH, l’únic atorgat directament per la Junta Directiva és el del Referent que, cada any, reconeix aquella organització o particular que destaqui pel seu impacte en la societat digital.