Actualizado el 18/01/2025

icon Facebook icon Twiiter icon RSS icon EMAIL
  1. Portada
  2. >
  3. TecnonewsCat
  4. >
  5. Visita Catalunya

Visita Catalunya

Escrito por Redacción TNI el 01/03/2016 a las 20:15:18
1841

 El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va presentar en el marc del Mobile l’aplicació “Visit Catalonia” en el marc del Mobile World Congress. Es tracta de la primera aplicació amb informació turística sobre Catalunya creada des de la Generalitat. En l’acte el conseller va estar acompanyat del Director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, i de l’Smart Living Director del Mobile World Congress, Òscar Pallarols.

 

Aquesta App dóna sortida a través del mòbil a tots els continguts turístics sobre Catalunya dels quals disposa l’ACT. En aquest sentit, és l’App amb més referències turístiques sobre Catalunya que existeix, i en el àmbit del turisme una de les que més contingut posa a disposició dels usuaris a nivell mundial.

 

Durant la presentació, el conseller va preguntar als assistents: “Si hi ha dos milions d’aplicacions al mercat, que farà que la gent es fixi precisament en aquesta App? Doncs el que hi ha darrera: Catalunya, una potència turística que és una destinació de destinacions”. Sobre l’aplicació, Baiget va destacar que “si Catalunya vol continuar sent un destinació turística líder cal que construïm una oferta que s’orienti a la demanda i a satisfer les necessitats dels nostres visitants, i aquesta nova aplicació és una eina que ens ajudarà a aconseguir aquest objectiu”.

 

“Visit Catalonia” es pot descarregar a través del web http://visit.catalunya.com i és compatible iOS i Android. Actualment està disponible en sis idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany i rus.

 

En aquesta aplicació es poden trobar continguts per planificar el viatge a Catalunya (informació sobre allotjaments, restaurants, oficines de turisme, etc); una guia dels municipis turístics de la destinació; informació sobre els diferents recursos del territori (monuments, museus, espais naturals, platges, estacions d’esquí, espais de reunions, etc.); consells pràctics; l’agenda anual d’esdeveniments, festes i tradicions; i fins i tot es pot accedir a les xarxes del Catalunya experience, entre d’altres. En total hi ha més de 13.000 fitxes d’informació turística, més de 40 vídeos, més de 6.000 imatges i més de 50 publicacions en pdf.

 

 

Una estratègia multicanal i multisuport

 

La creació de “Visit Catalonia” ha estat possible gràcies a l’estratègia multicanal que des de fa anys aplica l’Agència Catalana de Turisme en el camp de la creació de continguts. I és que l’ACT ha apostat per la creació de contingut multimèdia de qualitat com la millor estratègia d’inversió en el món digital.

 

En aquest sentit, l’Agència Catalana de Turisme disposa d’un banc de continguts centralitzat (que internament anomenem infoTur) i que és el més gran i més complet que existeix sobre Catalunya a nivell turístic. Aquest banc nodreix de tot tipus de continguts (text, fotos, vídeos, etc) als diferents canals de promoció de l’ACT (web, App, publicacions, etc).

 

Gràcies a aquesta estratègia, l’App “Visit Catalonia” s’assembla més a una plataforma on line que a una aplicació per a mòbils, ja que una aplicació normalment només mostra el contingut descarregat mentre que “Visit Catalonia”, en estar connectada amb el banc de continguts de l’ACT, mostra la informació permanentment actualitzada a mida que aquesta s’actualitza en el propi banc de continguts.

 

A més, a diferència d’altres Apps, “Visit Catalonia” inclou tot tipus de continguts i tecnologies, com vídeos, mapes i fotos, que es van incorporant i actualitzant en l’App a mida que s’afegeixen al banc de continguts, sense necessitat que l’usuari es descarregui noves versions de l’aplicació. Aquest versatilitat tecnològica permetrà en un futur que es puguin gestionar reserves i comprar entrades a través de l’App.

 

Cal destacar que “Visit Catalonia” permet extreure dades dels usuaris que la utilitzen: saber quina informació es consulta més, des de quin país, etc.

 

Projectes com aquest situen a Catalunya en el camp de les “Smart Destinations” ja que permeten fer una gestió combinada dels continguts turístics.